Търси

Абонамент за оферти
За да получавате актуални оферти, моля въведете Вашият e-mail.
 екскурзии
 почивки
 hotels
 абитуриентски балове
 круизи
 rent a car
 продажба на билети
 медецински застраховки
 real estate
diastravel
1 ден: София – Игуменица 680 км.
08.00 ч. Отпътуване от София / Руски паметник/.Транзитен преход през Солун и Козани за пристанище Игуменица на Йонийско море. 21.00 ч. качване на ферибот за Бари.

2 ден: Бари – Помпей и Неапол 270 км.
Пристигане в Бари в 10.30 ч. Отпътуване за Неапол. Пристигане около 14.00 часа начало на пешеходната обиколка на монументалния център на Неапол, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори: Пиаца Муничипио, Кралският театър “Сан Карло”, Галерията “Умберто I”, площада и ротондата “Сан Франческо”, Анжуинската крепост, Кралският дворец,, построен през 17 в. за испанските вицекрале;Свободно време. Отпътуване за Помпей. 16:30 ч. Разглеждане на античния - възкръсналият град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, пивниците и "Къщите на любовта". екскурзовод на български език в руините срещу допълнително заплащане). Около 19 часа отпътуване за района на Соренто и настаняване в хотела. Нощувка.

3 ден: остров Капри , Соренто и крайбрежието на Амалфи - 90 км.
Закуска и отпътуване с корабче до остров Капри- този изключително красив и известен средиземноморски остров, Изкачване със зъбчата железница до Пиацета и разходка из острова, посещение на ” Градините на Август” от които се открива красива панорамна гледка към скалите”Faraglioni” . Живописните улички с панорамни гледки към Анакапри и залива. След обяд продължавеме към спиращото дъха крайбрежие на Амалфи. То свързва Соренто със Салерно. По бреговете на Морето на Одисей, както са го наричали в древността, се открояват Позитано, Прайано, Амалфи, славна моряшка република с епична история, свързана с пиратските набези, съчетали неземна природна красота и богато културно наследство. Вечерта връщане в Соренто. Нощувка.

4 ден: Соренто - РИМ – 260 км
Закуска. 09.00 ч. Отпътуване за Рим.14 ч. Настаняване в централно разположен хотел . След обяд пътешествие в центъра на Римската империя с екскурзовод на български език : църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ, Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха; Римският форум - сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин, издигната в чест на победата над император Максенций; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; изкачване на Капитолия, площад "Венеция" с монумента на Виктор Емануил 1 до Пантеона и Свободно време по търговската Виа дел Корсо. . Вечерта по желание Вечеря в типичен италиански ресторант. Нощувка

5 ден: РИМ и Ватикана
Закуска.Посещение на Ватикана - най-малката страна в света, средище на католицизма и резиденция на Римския Папа. Разглеждане на площада и базиликата “Св. Петър”. По желание посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с екскурзовод на бълг.език или изкачване на купола на Микеланджело. Привечер пешеходна разходка в бароков Рим – до площад "Испания", където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и Стълбата едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата "Санта Тринита дей Монти"; фонтанът "Ди Треви" - най-известният и красив в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; площад "Навона"със своите изящни барокови църкви и фонтани. Нощувка.

6 ден: РИМ – Бари – 500 км
Закуска. Свободно време в Рим. 12 ч. отпътуване за Бари. 21 ч. отпътуване с ферибот за Игуменица / Гърция /

7 ден: Игуменица - София – 680 км.
07 ч. пристигане в Игуменица и отпътуване за България. По пътя спиране за обяд в крайпътен ресторант в област Епир. Пристигане в София около 23 ч.


Цена за деца до 12 год. в стая с 2-ма родители – 580 лв.

ДОПЛАЩАНЕ: за единична стая - 90 лв.

Начин на плащане: депозит – 200 лв. до 31.07.09, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Транспорт с туристически автобус /климатик, видеосистема, минибар/
  • 4 нощувки със закуски – две в района на Соренто хотел ***, две в РИМ в хотел ***
  • 2 билети за ферибот Игуменица – Бари – Игуменица в седалка / фотьойли тип самолетни/
  • Туристически програма в Соренто, о.Капри, Амалфи, Неапол, Рим и екскурзоводно обслужване по целия маршрут
  • туристическа програма с местен екскурзовод в Помпей и Рим – имперския град
  • Цялата организация по Вашето пътуване, входни такси за Рим - Водач от туристическата агенция
  • Мед. застраховка за 5000 EUR за престоя и Застраховка “Отговорност на ТО” в ЗК ”ИНТЕРАМЕРИКАН”

В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
Музейните входове: Цени на необходимите придвижвания с корабчета и метро в Италия, както и на препоръчителните спрямо програмата музейни входове :
1. Доплащане за 4-местна каюта – 25 евро на човек в едната посока – по желание при плащане на 2-ра вноска
2. Вход за Археологичната зона на Помпей + слушалки - 16 евро – по желание
3. Корабчето до о.Капри и местен автобус до Амалфи - 39 евро – задължителен (ако искате да посетите остров Капри и Амалфи ). Цената включва – фериботни билети Соренто-Капри - Соренто, зъбчата железница в двете посоки от/до Пристанище - гр.Капри, пешеходна обиколка с екскурзовод на български език
4. Ватиканските музеи и Сикстинската капела - 20 евро. – вход , слушалки и екскурзовод
5. Базиликата “Сан Клементе” - 5 евро – по желание
6. Вход за Колизеума – 12,5 евро
7. Вечеря в ресторант в Рим - 25 евро
8. Билет за римското метро - 1 евро /75 мин/; Билет за гр. транспорт в Рим 4 ЕВРО /целодневен за всички превозни средства/ - по желание

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 38 туристи.
Цена: 725.00 лева

Изпрати запитване
Име:
E-mail:
Телефон за контакти:
Запитване:

<< Назад

ТОП ОФЕРТИ

Равда (България)
къща за гости
01.05.2019 г.
цена от 15.00 лв.

Равда (България)
къща за гости
01.05.2019 г.
цена от 15.00 лв.

Равда (България)
къща за гости
01.05.2019 г.
цена от 15.00 лв.

Равда (България)
къща за гости
01.05.2019 г.
цена от 15.00 лв.

 
Copyright 2007 © Dias Travel